Kučinskis: izmaiņam VID jārezultējas pārredzamā un efektīvā dienesta darbā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Paveiktajam darbam saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) strukturālajām izmaiņām un vadošo darbinieku rotāciju jārezultējas pārredzamā un efektīvā dienesta darbā, otrdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka darbs ir tikai sācies un būs jāturpina arī turpmāk.

Premjers pauda pārliecību, ka izmaiņas valsts pārvaldē, sākot ar VID, ir pareizs solis, kuram jau šogad vajadzētu dod rezultātus.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka VID otrdien prezentēja plānotās izmaiņas dienestā saistībā ar darbinieku rotāciju un darba uzlabošanu. Kopumā amatā tiks pārceltas 39 amatpersonas, no tām 22 būs vadītāji - 18 tiks pārcelti VID iekšienē (trīs jau pārcelti), savukārt četri - ārpus dienesta. No pārējiem 17 nodarbinātajiem 14 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt atlikušie - ārpus dienesta. VID iekšienē darbinieku rotāciju paredzēts pabeigt līdz 11.maijam, savukārt darbiniekus ārpus dienesta paredzēts pārcelt līdz 23.maijam.

Tāpat vēstīts, ka finanšu ministre marta beigās VID ģenerāldirektorei uzdeva līdz šā gada 1.maijam nodrošināt, lai tie dienesta darbinieki, par kuriem ir kritusi nopietna aizdomu ēna un par kuriem ir informācija, ka no viņu puses ir bijusi negodprātīga darbība, VID esošajās struktūrās vairs nestrādātu.

Ministre arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu