Vējonis: Līdzšinējā ēnu ekonomikas apkarošanas politika nav devusi vajadzīgo rezultātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: president.lv

Līdzšinējā ēnu ekonomikas apkarošanas politika nav devusi vajadzīgo rezultātu, tikšanās laikā ar ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) norādījis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja Prezidenta preses dienestā, Vējonis norādījis, ka ekonomiskās izaugsmes rādītāji pirmajā ceturksnī nav apmierinoši. Ja šādas tendences turpināsies, būšot grūti panākt Latvijas tuvināšanos Eiropas Savienības vidējam līmenim. «Lai varētu atļauties vairāk naudas novirzīt prioritārajām nozarēm, it īpaši veselības aprūpei, nepieciešams palielināt valsts budžeta ieņēmumus. To iespējams panākt, efektīvāk cīnoties ar ēnu ekonomiku un izvairīšanos no nodokļu nomaksas,» paudis Vējonis.

Viņaprāt, ir jāīsteno plānveida pasākumi, kas darbotos ilgtermiņā. Tāpat ļoti svarīgi, lai ēnu ekonomikas apkarošanas rezultātā zaudējumi nebūtu kopējai uzņēmējdarbības videi.

Reizniece-Ozola tikšanās laikā izklāstījusi savu viedokli par progresu valsts budžeta bāzes izdevumu izvērtēšanā. Tikmēr prezidents atzinīgi novērtējis sākto starpministriju darbu un uzsvēris, ka to svarīgi turpināt, lai nodrošinātu efektīvākus, valsts prioritātēm un mērķiem atbilstošus, kā arī sabiedrībai saprotamus valsts budžeta tēriņus.

Vējoņa ieskatā lielākus budžeta ieņēmumus būtu iespējams gūt, nodrošinot plašāku finanšu pieejamību Latvijas uzņēmējiem, tostarp Eiropas Savienības fondu programmas. Gan Vējonis, gan Reizniece-Ozola bija vienisprātis, ka valdībai ir jāturpina straujāk izstrādāt visus Eiropas Savienības fondu apguvei nepieciešamos normatīvos aktus, īpaši būvniecības nozarē, kur vērojams liels apjomu kritums.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu