Straujuma: Baltijas valstīm būtu jāveido kopīga lidsabiedrība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Baltijas valstīm būtu jāveido kopīga lidsabiedrība un arī citās nozarēs jāveido ciešāka sadarbība, aģentūrai BNS intervijā viedokli pauda bijusī premjere, šobrīd Saeimas deputāte Laimdota Straujuma («Vienotība»).

Viņasprāt, Baltijas valstis spētu izveidot vienotu lidsabiedrību. «Šobrīd katra no Baltijas valstīm kaut ko dara un man prieks, ka «airBaltic» ir līderis šajā ziņā, bet būtu labi, ja mēs varētu kopīgi to darīt,» sacīja Straujuma.

«Kamēr biju premjerministre, man patiešām bija neformālas sarunas ar pārējo valstu premjeriem par šo jautājumu, bet tolaik nebija atbalsta. Tolaik man atbildēja - varbūt pēc pieciem gadiem,» atklāja šā brīža Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas vadītāja.

Pēc Straujumas vārdiem, krējumu mēs ilgi nepārdosim, līdz ar to esot divi attīstības scenāriji - vai nu mēs ražojam preces ar augstu pievienoto vērtību vai arī vairāk sadarbojamies ar pārējām Baltijas valstīm.

«Vienalga kuras valsts tirgus, bet mūsu produkcijas apmēri ir mazi. Mēs nevaram piegādāt nepieciešamo apjomu. Es zinu, ka Šveicē tagad Baltijas valstu liellopu gaļas audzētāji kopā veido eksporta kooperatīvu, un eksportē uz Šveici. Šveice grib pirkt Baltijas gaļu, lai neimportētu no Argentīnas, bet viņiem vajadzīgi apjomi. Un man ir prieks, ka mūsu valstu lauksaimnieki ir spējuši vienoties un izveidot šo eksportu kopā,» atzina Straujuma. «Un visur jau mēs varētu kopā. Bet vienmēr ir šis konkurences jautājums starp Baltijas valstīm,» viņa piebilda.

Straujuma valdības vadītājas amatā bija no 2014.gada janvāra līdz 2016.gada februārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu