Kučinskis: Šobrīd ir īstais brīdis meklēt «airBaltic» stratēģisko investoru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd ir īstais brīdis meklēt Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» stratēģisko investoru, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

«Šobrīd mēs esam «airBaltic» nostabilizējuši uz pārskatāmu laiku un šobrīd ir īstais brīdis meklēt arī stratēģisko investoru, lai «airBaltic» vēl vairāk nostiprinātu savas pozīcijas ne tikai Baltijā, bet arī Eiropā,» teica premjers.

Jau ziņots, ka atbilstoši Latvijas valdības un Vācijas finanšu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa (Ralf-Dieter Montag-Girmes) parakstītajam līgumam viņš marta beigās «airBaltic» ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro. Pēc aviokompānijas pamatkapitāla palielināšanas finanšu investors iegūs 20% uzņēmuma kapitāldaļu.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu