Āboltiņa: VID negodīgo darbinieku rotācija ir absolūti nekorekts mehānisms

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotēšana ārpus dienesta, pār kuriem ir kritusi aizdomu ēna par iespējamu negodprātīgu darbību, ir absolūti nekorekts mehānisms, uzskata «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

«Nē, tas ir absolūti nekorekts mehānisms. [..] Tas nav risinājums to atdot kādam citam.

Tas ir jautājums par kvalitāti valsts pārvaldē strādājošajiem.

Bet, ja cilvēks kaut kādā veidā nekvalificējas, tad viena vieta nevar būt kaut kāda atkritumu savāktuve, es atvainojos, nevienu personīgi neaizvainojot,» Āboltiņa ceturtdien sacīja intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

Jau ziņots, ka premjers Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars otrdien vēstīja, ka tā saucamos negodprātīgos VID darbiniekus rotēs nevis dienesta, bet valsts pārvaldes ietvaros kopumā. Kamēr atbildīgās drošības iestādes nav savākušas pietiekamu pierādījumu apmēru, lai cilvēkiem oficiāli izvirzītu apsūdzības, viņu vārdu publiska nosaukšana ir pāragra, viņš norādīja.

Jau ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola marta beigās VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei uzdeva nodrošināt VID struktūru vadītāju un vietnieku rotāciju, kas tiks veikta ik pa pieciem gadiem. Savukārt jau līdz šā gada 1.maijam VID ģenerāldirektorei ir jānodrošina, lai tie dienesta darbinieki, par kuriem ir kritusi nopietna aizdomu ēna un par kuriem ir informācija, ka no viņu puses ir bijusi negodprātīga darbība, VID esošajās struktūrās vairs nestrādātu.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu