Gauss: jaunā centrālā biroja ēka ļaus «airBaltic» samazināt izmaksas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» jaunā centrālā biroja ēka ļaus uzņēmumam samazināt izmaksas, pavēstīja «airBaltic». Jauno biroja ēku trešdien atklāja satiksmes ministrs Uldis Augulis un «airBaltic» valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

«Mēs tiešām priecājamies, ka jaunā ēka ar moderno apkalpes centru ļauj mūsu profesionāļiem nodrošināt labāku servisu klientiem, vienlaicīgi samazinot izmaksas. Jaunās «airBaltic» mājas atklāšana simboliski iezīmē šo lidsabiedrībai nozīmīgo gadu, kurā sākts biznesa plāns «Horizon 2021» un flotes modernizācija, papildinot to ar «Bombardier» CS300 lidmašīnām, ko saņemsim šajā gadā,» pauda Gauss.

«airBaltic» centrālā biroja ēka ir izvietota četros stāvos, nodrošinot lielāko daļu darbinieku un struktūrvienību atrašanos vienuviet. Ēkā strādā 362 biroja darbinieki, kā arī ik dienu maiņas ietvaros ēku izmanto līdz 600 pilotu un stjuartu.

Pēc kompānijā vēstītā, jaunās ēkas projektēšana ilga 15 mēnešus, lai tā pilnībā atbilstu «airBaltic» vajadzībām. Lai nodrošinātu veiksmīgu savstarpējo komunikāciju, ēkā izveidotas atvērtā tipa darba vietas, kā arī 11 konferenču zāles. Īpaša uzmanība pievērsta operatīvās vadības centra, zvanu centra un ārkārtas situāciju vadības centra izveidei. Ēkas pirmajā stāvā atrodas īpaši projektēts apkalpes centrs..

Īpašums ar kopējo platību 6217 kvadrātmetri pieder problemātisko aktīvu pārvaldītāja «Reverta» meitasuzņēmumam «NIF projekts 1», ar kuru «airBaltic» noslēdzis nomas līgumu uz 10 gadiem, būtiski samazinot nomas izmaksas ilgtermiņā. Nodomu protokols par ēkas rekonstruēšanu biroja vajadzībām un ilgtermiņa nomu tika parakstīts 2013.gada rudenī. Rekonstrukcijas darbi ilga 12 mēnešus.

.Jaunās «airBaltic» biroja ēkas adrese ir starptautiskā lidosta «Rīga», Tehnikas iela 3, Mārupes novads.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Kompānijas lielākā īpašniece ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu