Liepājas pašvaldība redz iespējas «Liepājas metalurga» atlaistos darbiniekus iesaistīt darba tirgū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Liepājas pašvaldība redz iespējas AS «KVV Liepājas metalurgs» atlaistos darbiniekus iesaistīt darba tirgū, sacīja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja Ulda seska (Liepājas partija) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Rjabcevs stāstīja, ka pašvaldībai patlaban nav daudz informācijas par «KVV Liepājas metalurga» plānoto štata samazināšanu. Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka uzņēmums nevar sākt atlaist darbiniekus, jo par šo faktu 60 dienas pirms tam jāinformē gan pašvaldība, gan Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), norādot ne tikai atlaižamo cilvēku skaitu, bet arī specialitātes, un jāpiedāvā grafiks, kādā veidā plānots atlaists darbiniekus.

Pēc Liepājas mēra padomnieka teiktā, «KVV Liepājas metalurgam» atlaižot 200-300 darbinieku, sociālā krīze nebūs tik ievērojama, kā iepriekš, kad no darba tika atlaisti 2000 darbinieki.

«Liepājā patlaban ir ap 200 brīvām vakancēm, kas nozīmē, ka pārskatāmā nākotnē «KVV Liepājas metalurga» atlaistie darbinieki varēs atgriezties darba tirgū. Tāpat atšķirībā no iepriekšējās reizes, atlaistie darbinieki nonāks darba tirgū laikā, kad sāksies būvniecības sezona, sāksies Eiropas Savienības fondu ieviešana. Tāpat, piemēram, «UPB holdingam» ir vakances metālapstrādes jomā,» stāstīja Rjabcevs.

Pēc viņa stāstītā, Liepājā ir arī bijuši veiksmīgi piemēri, kad, lielam uzņēmumam pārtraucot darbu, tā teritorijā tiek attīstīta uzņēmējdarbība.

«Piemēram, bijušā gaļas kombināta, kas zaudēja tirgu un bankrotēja, vietā tagad darbojas biznesa parks ar 14 nelieliem uzņēmumiem, kur nodarbināti vairāk nekā 700 cilvēku. «KVV Liepājas metalurga» infrastruktūra ir ļoti laba, kas patlaban netiek izmantota pilnā apmērā. Ja tur veidotu mazāku biznesa parku ar mazākiem uzņēmumiem, kas katrs nodarbinātu 20-40 darbinieku, tas būtu veiksmīgs risinājums,» norādīja Rjabcevs.

Jau ziņots, ka Ukrainas investori «KVV Group» ir pieņēmuši lēmumu par AS «KVV Liepājas metalurga» rūpnīcas konservāciju, informēja «KVV Group» preses sekretāre Nataļja Napadovska.

Šādu lēmumu «KVV Group» vadība pieņēmusi ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei.Pēdējo mēnešu laikā uzņēmuma akcionāri, neraugoties uz grūtībām, centās atjaunot ražošanu, rast konstruktīvu dialogu ar valdību, informēja Napadovska.

Akcionāri izstrādāja «KVV Liepājas metalurgs» parādu restrukturizācijas plānu, un gaidīja, ka valdība sniegs saprotamas atbildes par to, kad tiks pieņemts lēmums piemērot uzņēmuma elektrības rēķiniem samazinātu obligāto iepirkumu komponenti (OIK). «KVV Group» vadība vairākkārt uzsvēra, ka uzņēmuma saglabāšanas plāns atbilst arī valsts interesēm.

Tāpat «KVV Liepājas metalurgs», iekonservējot rūpnīcu, plāno atlaist ap 300 darbinieku, bet aptuveni 100 darbiniekus paturēs tā sauktajā dežūrrežīmā, - par šādām uzņēmuma prognozēm sarunā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija) informējis «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Talanovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu