Reizniece-Ozola: Budžetu nebūs jāgroza zemāku ekonomikas izaugsmes prognožu dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šā gada valsts budžets netiks mainīts, taču zemākas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozes var ietekmēt nākamā gada budžetu, otrdien žurnālistiem pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, komentējot Latvija Bankas lēmumu samazināt šā gada IKP izaugsmi no 2,7% līdz 2,3%.

Ministre norādīja, ka vēl nav iepazinusies ar Latvijas Bankas argumentiem šādam lēmumam, taču ekonomikas izaugsmes prognožu veidošanā Latvijas Banka konsultējas ar Finanšu ministriju.

«Jo mazāka ir ekonomikas izaugsmes prognoze, jo mazāk būs valsts budžeta līdzekļu attīstībai. Katrā ziņā šā gada budžets nebūs jāgroza, bet prognoze pavisam noteikti ietekmē nākamā gada budžetu. Finanšu ministrija koordinēs ar Latvijas Banku rīcību, lai nonāktu līdz īstajam budžeta veidošanā izmantojamam izaugsmes prognozes ciparam,» pauda Reizniece-Ozola.

Ministre arī skaidroja, ka izaugsmi var veicināt Eiropas Savienības (ES) fondi. Finanšu ministrija strādā, lai jau šogad sagatavotu gandrīz visu ES fondu programmu noteikumus.

Jau ziņots, ka Latvijas Banka samazinājusi šā gada Latvijas IKP pieauguma prognozi 2,7% līdz 2,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu