LTAB: apdrošinātāju zaudējumi no OCTA varētu likt celt tai cenu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijā apdrošinātāju zaudējumi no transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas pagājušajā gadā varētu būt sasnieguši līmeni, kas vairs nepieaugs, sacīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

«Vēsturiskie dati liecina, kad tiek sasniegts šāds zaudējumu līmenis, tas vairs nepalielinās un tālāk ir samazinājuma tendence. Tas nozīmē, ka pie šāda zaudējumu līmeņa apdrošinātāji tomēr pamazām sāk celt uz augšu cenas,» teica Stengrevics.

Tajā pašā laikā viņš atzina, ka konkurence OCTA tirgū ir liela.

«Ja kāds no apdrošinātājiem piedāvā zemāku cenu, pamatā pie tā arī klienti aiziet.

Līdz ar to deviņi apdrošinātāji var pieņemt lēmumu, ka šādi strādāt vairs nevar un ir jāceļ cena, bet, ja viens nepaceļ, tad ne visi, bet ļoti liela daļa klientu aizies pie šī viena,» pauda Stengrevics.

Viņš arī norādīja, ka

dati par to, kuriem apdrošinātājiem OCTA nesusi zaudējumus, nav publiski izpaužama informācija.

«Tā nav publiski izpaužama informācija, bet es nekļūdīšos sakot, ka absolūtajam vairākumam. Ar šo apdrošināšanas veidu labi neiet nevienam. Ir arī apdrošinātāji, kuri šo veidu savā portfelī apzināti samazina,» atzina LTAB vadītājs.

Latvijā OCTA apdrošināšanu piedāvā 10 risku apdrošināšanas kompāniju.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu