Lielākā daļa Valentīna dienas svinēšanai plāno tērēt līdz 20 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē, kad visā pasaulē tiks atzīmēta Valentīna diena, 72% Latvijas iedzīvotāju sava mīļotā dāvanai un svinībām plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina «Maxima Latvija» veiktā aptauja.

Vēl 14% iecerējuši šīm svinībām atvēlēt 21-30 eiro, 8% respondentu minēja 31-50 eiro, bet 6% aptaujāto plāno vairāk nekā 51 eiro lielus tēriņus, TVNET informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ceturtā daļa svinētāju iecerējuši savu mīļoto pārsteigt ar paša gatavotu maltīti, 14% - ar saldumiem, 10% respondentu šajā dienā dāvinās biļetes uz koncertu, teātri vai kino, bet vēl 9% iecerējuši iepriecināt otru pusīti ar dažādiem nieciņiem ar sirds simboliku.

Pārējie minēja ziedus, apakšveļu, smaržas, mīkstās rotaļlietas, apsveikuma kartītes, pašdarinātus suvenīrus un citas dāvanas.

«Tradicionāli, ka gada romantiskākajos svētkos pieaug dažādu saldumu un ziedu pārdošanas apjoms,» stāsta «Maxima Latvija» mārketinga vadītāja Zane Kaktiņa.

«Pērn, kad Valentīna diena tika svinēta sestdienā, iedzīvotāju aktivitāte bija vislielākā. Pagājušā gada 14.februārī salīdzinājumā ar 2014.gada svētku dienu vairāk nekā četras reizes pieauga konfekšu kastīšu pārdošanas apjoms, starp kurām vispopulārākās bija «Rafaello» konfektes. Augļu topā šajā dienā jau vairākus gadus ir arī zemenes, bet starp alkoholiskajiem dzērieniem – dzirkstošie vīni. Vairākus gadus populārākais dzirkstošais vīns bija «Martini Asti», bet pērn 1.vietā bija «Bosca». Līdzīgu klientu vēlmi vairāk iegādāties ziedus, saldumus, zemenes un dzirkstošos vīnus prognozējam arī šogad,» pastāstīja Kaktiņa.

Aptauja par Valentīna dienas svinēšanu bija izvietota «Maxima Latvija» mājaslapā laika posmā no 3.februāra līdz 10.februārim, un tajā kopumā piedalījās 1416 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu