Deiselblūms: eiro zona un tās bankas ir krietni spēcīgākas nekā agrāk

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiro grupas prezidents Jerūns Deiselblūms ceturtdien paziņoja, ka eiro zona un tās bankas šobrīd ir krietni spēcīgākas nekā pirms dažiem gadiem, tādējādi cenšoties mazināt bažas, kuras satricinājušas globālos finanšu tirgus.

«Es uzskatu, ka eiro zonā strukturāli mēs esam krietni labākā stāvoklī nekā pirms dažiem gadiem. Tas arī attiecas uz bankām,» norādīja Deiselblūms pirms eiro zonas dalībvalstu finanšu ministru tikšanās Briselē.

«Process, lai turpinātu stiprināt bankas, turpināsies ar banku savienību (..) tirgiem nepieciešams tam pielāgoties, iespējams, ka tā ir daļa no pašreizējās problēmas,» skaidroja Deiselblūms. «Es domāju, ka banku savienības process un tās stiprināšana ir svarīga, un to mēs turpmākajos mēnešos arī darīsim,» viņš piebilda.

Eiropas banku akciju vērtības kritums šīs nedēļas sākumā bija galvenais iemesls cenu lejupslīdei ASV un Eiropas fondu biržās. Trešdien banku akciju vērtība gan ievērojami pieauga saistībā ar neapstiprinātu informāciju, ka Vācijas bankas «Deutsche Bank» varētu īstenot vērtspapīru atpirkšanas programmu, lai mazinātu bažas par tās finansiālo stāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu