Reizniece-Ozola: Nākamajam ekonomikas ministram būs jāgādā par gāzes tirgus atvēršanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nākamajam ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (V) viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs gādāt par gāzes tirgus atvēršanu 2017.gadā, sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidotajā valdībā ieņems finanšu ministra amatu.

Reizniece-Ozola atzina, ka Ašeradenam nāksies turpināt strādāt ar vairākiem būtiskiem ekonomikas ministra kompetencē esošiem jautājumiem.

«Pirmais bloks ir enerģētika. Starp ministra risināmajiem jautājumiem jāuzsver gāzes tirgus atvēršana 2017.gadā. Tāpat viņam būs jācenšas noturēt obligāto iepirkumu komponente esošajā līmenī, kā arī jāizstrādā valstij izdevīga jauna atbalsta shēma atjaunojamajiem energoresursiem,» sacīja ministre.

Pēc Reiznieces-Ozolas teiktā, starp būtiskiem Ašeradena uzdevumiem būs arī būvniecība un šajā nozarē svarīgs jautājums ir nozares gaidīto būvniecības pamatnostādņu izstrāde.

Ministre arī sagaida, ka Ekonomikas ministrija un Finanšu ministrija cieši sadarbosies nodokļu politikas veidošanā. «Nodokļu politika ir viens no konkurētspējas priekšnosacījumie,m un no tās ir atkarīga ekonomikas izaugsme. Tāpat viens no abu ministriju sadarbības jautājumiem būs iesācējuzņēmumu likums. Patlaban ir izpētīts iesācējuzņēmumu regulējums citās valstīs, kā arī esam tikušies ar vietējiem jaunajiem uzņēmējiem, un patlaban top konceptuāls likuma priekšlikums,» informēja Reizniece-Ozola.

Pēc viņas teiktā, Ašeradenam būs arī jāturpina stiprināt Konkurences padome, savukārt patērētāju tiesību aizsardzības jomā būs jārisina jautājumi, kas saistīti ar kreditēšanu.

Jau ziņots, ka partijas «Vienotība» valde nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt Ašeradenu.

Savukārt Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) aģentūrai LETA pauda, ka ekonomikas ministra amata kandidātam ir jābūt uzņēmēju pārstāvju - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) - atbalstītam. Šāds nosacījums izriet no tā, ka darbs pie tautsaimniecības attīstības paātrināšanas ministram un valdībai būs jāveic, sadarbojoties ar sociālajiem partneriem, pauda politiķis.

LDDK un LTRK paudušas atbalstu Ašeradena kandidatūrai ekonomikas ministra amatam nākamajā valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu