LAMB: Jaunais taksometru kontroles modelis iebraukšanai Vecrīgā īsti nestrādās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jaunais Rīgas domes taksometru kontroles modelis, kas paredz speciālu atļauju izņemšanu, lai pārvietotos Vecrīgas teritorijā, īsti nestrādās, prognozēja Latvijas Automoto biedrības (LAMB) prezidents Juris Zvirbulis.

«No malas skatoties, man kā lietotājam tas īsti neliekas pareizi, ka tādā veidā tas tiek ierobežots. Es saprotu iemeslu - ka ir ļoti apgrūtinoši cīnīties ar tām mašīnām, kas stāv Vecrīgā. (..) Tas ir domāts kā līdzeklis, kā atsijāt un nodrošināt atbilstošu kompāniju atrašanos Vecrīgā, bet, vai tas realizēsies, mēs vēl varēsim redzēt. Man gan liekas, ka īsti nestrādās,» teica Zvirbulis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka

speciālās atļaujas iegāde netraucēs taksometriem tāpat aizņemt stāvvietas Vecrīgā.

«Nopirks to atļauju un stāvēs tāpat kā stāvējis tajā vietā, bet es negribu apgalvot, ka tas modelis galīgi nekam neder,» teica LAMB prezidents.

Savukārt,

runājot par to, ka bez speciālās atļaujas nebūs iespējas pārvietoties pa 11.novembra krastmalu un šķērsot Akmens tiltu, Zvirbulis norādīja, ka tas nepavisam neesot atbalstāmi.

«To gan es neatbalstu, ka Akmens tilts ir iekļauts - nav īsti pareizi. Principā jau doma ir tāda, ka vajadzīgs pēc iespējas plašāk attīstīt taksometru servisu, lai cilvēki, kuri var atļauties un negrib braukt ar sabiedrisko transportu, pēc iespējas mazāk brauktu ar personisko transportu iekšā Vecrīgā. Bet,

ja uzliek tādus mākslīgus ierobežojumus, tas notikti nav pareizi,»

uzsvēra Zvirbulis.

Vienlaikus no labas pārvaldības puses, pēc viņa teiktā,

ir nepareizi tas, ka klientam pirms taksometra izsaukšanas būs jāvaicā, vai tiešām tas drīkstēs un varēs nogādāt viņu attiecīgajā galamērķī.

«Apgrūtināt lietotājam dzīvi, tas nav apsveicams projekts,» piebilda biedrības prezidents.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Direktora biroja projektu vadītāja Ilze Dimante uzsvēra, ka arī pēc speciālo atļauju ieviešanas tie taksometri, kuriem tās nav, joprojām varēs pārvietoties gan pa Kr.Valdemāra ielu, gan Aspazijas bulvāri, kur ir sabiedriskā transporta joslas.

Jautāta, kā tiks kontrolēta taksometru pārvietošanās Vecrīgas teritorijā, Dimante norādīja, ka ar tiem pašiem līdzekļiem kā līdz šim - piesaistot policijas pārstāvjus, kā arī papildus departamentā pieņemti astoņi cilvēki, kas palīdzēs nodrošināt jauno noteikumu ievērošanu.

Jau ziņots, ka no februāra stājā spēkā noteikumi, kas paredz - lai veiktu pasažieru pārvadājumus ar vieglajiem taksometriem Vecrīgā, pārvadātajam ir jāsaņem speciālā atļauja vieglo taksometru iebraukšanai Vecrīgā.

Līdz februāra sākumam pasažieru pārvadāšanai Vecrīgā nepieciešamās speciālās atļaujas izņēmuši 82 taksometru vadītāji.

Kopumā Rīgā ir 608 pārvadātāji, kuri sniedz vieglā taksometra pakalpojumus - no tiem 82 pārvadātāji ir izņēmuši atļaujas, lai sniegtu pakalpojumus Vecrīgā. Savukārt kopā Rīgā ir 2235 taksometri, kuriem izsniegtas licences.

Nodevas likme pārvadātājam vieglo taksometru iebraukšanai Vecrīgā gadā ir 300 eiro.

Tostarp 300 eiro jāmaksā vienam pārvadātājam jeb juridiskai personai neatkarīgi no tā, cik tai ir pārvadājamo transportlīdzekļu. Savukārt, ja saistošie noteikumi tiks pārkāpti un nodeva nebūs samaksāta, tad neviena no pārvadātāja automašīnām nevarēs iebraukt Vecrīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu