Zakulis: Arī šis gads bankām solās būt stabilas attīstības gads

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Arī šis gads Latvijas banku sektoram solās būt stabilas attīstības gads, atzina bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

«Maniem kolēģiem patīk teiciens, ka 2015.gads ir bijis stabilas attīstības gads. Es sāku domāt, vai arī iepriekšējos gadus nevarētu dēvēt tieši tāpat. Turklāt, visdrīzāk, tā varēs apzīmēt arī 2016.gadu,» teica Zakulis.

Viņš norādīja, ka banku darbības rādītāji pamazām uzlabojas, nav būtisku strukturālu izmaiņu, kā arī nenotiek būtiskas tirgus pārdales. «Arī valsts iziešana no banku tirgus konkurenci ir tikai pastiprinājusi. Nerezidentu pusē izaugsme ir piebremzējusies un nav tik dinamiska norišu dēļ NVS tirgos. Rezidentu pusē savukārt izaugsmes rādītāji ir labāki. Arī iekšzemes kopprodukta izaugsme parādās finanšu sektorā kā uzkrājumi. Kapitāla pietiekamības un likviditātes rādītāji arī ir gana augsti,» klāstīja Zakulis.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka bankas gan minētu arī pārregulāciju un jaunus konkurentus, sākot no virtuālajām valūtām un beidzot ar savstarpējo aizdevumu platformām. «Tās nenoliedzami ir jaunas tendences, kuras pagaidām ir kā mazas tērcītes, un pilnīgi noteikti vēl ir jāpaiet laikam, līdz tās sasniegs pietiekami nopietnu masu,» sacīja Zakulis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Saeima 28.janvārī Zakuli atbrīvoja no amata. Parlaments lēma par Zakuļa atbrīvošanu no amata, jo viņš bija iesniedzis atlūgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu