Aicina neveidot šķēršļus dabasgāzes tirgus attīstībai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz ar pēdējiem notikumiem dabasgāzes jomā AS «Latvijas Gāze» un ar to saistītām personām – akcionāriem, sadarbības partneriem - ir jāapzinās, ka situācija pēdējos gados ir ļoti mainījusies un tuvākajā nākotnē tā turpinās mainīties vēl straujāk. Līdz ar to ir nepieciešams pieņemt tādus lēmumus un rīcību, kas ilgtermiņā veicinās dabasgāzes tirgus attīstību, nevis dos īstermiņa labumu ar iespējamiem zaudējumiem nākotnē.

Ir mainījušies un turpina mainīties cilvēku apziņa un to sastāvs, kuri veido un pieņem lēmumus par valstiski svarīgiem jautājumiem, tostarp par infrastruktūras objektu izbūvi, valsts, jeb, pareizāk sakot, patērētāju atbalsta noteikšanu enerģētikas jomas komersantiem, kā rezultātā tiek stiprināta visas valsts tautsaimniecības konkurētspēja un enerģētiskā neatkarība.

Vienlaikus mainās arī infrastruktūra, kas nodrošina pieeju alternatīviem gāzes avotiem, kā arī normatīvo aktu regulējums un dažādi nosacījumi.

Jo agrāk šāda sapratne veidosies, jo mazāk saruks gāzes tirgus un mazāku tirgus daļu zaudēs arī AS «Latvijas Gāze» kā tirgotājs nākotnē.

Pēdējo gadu gāzes patēriņa kritums nav saistīts tikai ar iepriekšējām siltajām ziemām - tas vairāk ir tieši saistīts ar gāzes piegādes cenu.

Ir maldīgi cerēt, ka slēpšanās aiz it kā neietekmējamām gāzes cenas aprēķināšanas formulas komponentēm netiks pamanīta no patērētāju, citu tirgus dalībnieku un valsts iestāžu puses, jo ir bijuši atsevišķi gadījumi, kad gāzes piegādes cenām tikušas piemērotas atlaides.

Tādēļ aicinu AS «Latvijas Gāze» pārstāvjus neveidot liekus šķēršļus dabasgāzes tirgus attīstībai,

konstruktīvai sadarbībai gan ar patērētājiem, topošajiem brīvā tirgus dalībniekiem, gan ar valsti pārstāvošajām iestādēm, jo prieks par īstermiņā iegūtu virspeļņu var būt sāpīgāks par ilgtermiņā gūtu peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu