Aptauja: Vairums Latvijas iedzīvotāju pieraduši pie eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vairākums jeb 91% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir pieraduši pie eiro, atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» decembra beigās veiktais pētījums.

No aptaujātajiem 56% atzina, ka noteikti ir pieraduši pie eiro, bet 35% atzina, ka «drīzāk jā».

Tikai 8% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav pieraduši pie eiro.

Savukārt 1% iedzīvotāju nesniedza konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» laikā no 2015.gada 15.decembra līdz 17.decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Salīdzinājumā ar 2014.gada decembri nozīmīgi audzis iedzīvotāju īpatsvars, kuri noteikti ir pieraduši pie eiro (2014.gadā atbildi «noteikti jā» sniedza 35%), savukārt samazinājies iedzīvotāju īpatsvars, kuri «drīzāk» ir pieraduši pie eiro (atbildi «drīzāk jā» sniedza 49%) un kuri drīzāk nav pieraduši pie eiro (iepriekš atbildi «drīzāk nē» sniedza 11% izvaicāto).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu