Jaunsleinis: Izdevīgāk būtu bijis atbalstīt pierobežas teritorijas, nevis domāt, kā atgriezt atpakaļ cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ekonomiski izdevīgāk būtu bijis atbalstīt pierobežas teritorijas, nevis tagad spriest, kā visu atgriezt atpakaļ, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» saka Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Pieminot citas valstis, LPS priekšsēdis norāda, ka tajās situācija valsts pierobežā tiek risināta kompleksi - radot vidi, lai cilvēkiem būtu darbs, piemērota infrastruktūra, kā arī mājvieta. «Tā to darīja [Kārļa] Ulmaņa laikos, būvējot skolas un visu pārējo,» pauž Jaunsleinis.

LPS daudzkārt esot par šo jautājumu mēģinājusi uzrunāt valdību, jo uzskata, ka tai situācija būtu jārisina kopā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm un ES ārējās robežas stiprināšanai ir jābūt kā īpašai programmai, paredzot tai līdzekļus un panākot, ka pierobeža ir apdzīvota.

Jaunsleiņa ieskatā, ja pierobežas rajonos būs gan skolas, gan darbs, gan mājokļi, cilvēki tur tiešām dzīvos. «Taču visas mūsu uzrunāšanas palikušas bez atbildes,» nosaka LPS priekšsēdis.

Komentējot emigrāciju, viņš uzsver, ka izteikta samazināšanās nav novērota, turklāt cilvēki ne vienmēr legalizē savu izbraukšanu, kā arī jāņem vērā, ka notiek arī iekšējā migrācija. Turklāt, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, izbraukušo cilvēku skaits samazinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu