Rubesa: Pasaulē «Liepājas metalurga» stila bizness iet uz beigām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jābrīnās, ka metalurģijas uzņēmumam «Liepājas metalurgs» vispār tika atrasts investors, jo pasaulē šī rakstura bizness iet uz beigām, intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» viedokli pauž AS «RB Rail» valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

«Liepājas iedzīvotājiem tas ir smags izaicinājums, bet būtībā viņiem vajadzētu izdomāt pilnīgi kaut ko citu, kā pelnīt, jo visur citur pasaulē, izņemot varbūt Ķīnu, «Liepājas metalurga» stila bizness iet uz beigām,» saka Rubesa.

Kā ziņots, Ukrainas holdinga kompānija «KVV Group» pērn oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma «Liepājas metalurgs» iegādi. Savukārt šonedēļ Liepājas tiesā pieteikta «KVV Liepājas metalurgs» maksātnespēja. Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsies SIA «Elme Messer Metalurgs». «KVV Liepājas metalurgs» noraida «Elme Messer Metalurgs» prasības, gatavojas tiesā pierādīt savu maksātspēju un apgalvo, ka maksātnespējas pieteikums nekādā veidā neietekmēs uzņēmuma darbību.

Lūgta vērtēt Latvijas investīciju vidi un pēdējos lielos projektus, Rubesa pauž viedokli, ka bankai «Citadele» ir «labākais investors, kas tajā laikā bija dabūjams, ņemot vērā dažādus apstākļus». Rubesa iepriekš strādāja «Citadeles» padomē.

Savukārt aviosabiedrības «airBaltic» investora piesaistes procesu Rubesa nevērtē, atzīstot, ka pārāk maz zina par šo procesu un aviosabiedrības biznesa plānu. Vienlaikus viņa atzīst, ka aviācijas industrijai Eiropā iet ārkārtīgi grūti un nav tā, ka aviācijas investori «mētājas» apkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu