Latvijas dalība «Expo 2017» Kazahstānā izmaksās vismaz € 1,4 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas dalība starptautiskajā izstādē «Expo 2017», kas 2017.gadā norisināsies Kazahstānā, izmaksās vismaz 1,4 miljonus eiro, atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš stāstīja, ka LTRK bija svarīgi šodien saņemt valdības lēmumu, kas atbalsta LTRK kā izstādes «Expo 2017» Latvijas uzņēmēju pārstāvi, jo tādējādi LTRK ar izstādes organizatoriem varēs risināt praktiskus jautājumus, kas pirms valdības lēmuma nebija iespējams.

Minimālā summa, kas nepieciešama, lai LTRK varētu piedalīties izstādē «Expo 2017», ir 1,4 miljoni eiro, taču tiks meklēti risinājumi, lai šī summa būtu lielāka. «Jo vairāk naudas, jo jaudīgāka dalība,» uzsvēra Endziņš un piebilda, ka LTRK par finansējuma piesaistes jautājumiem vēl spriedīs.

Endziņš atklāja, ka Latvijas uzņēmēju paviljonam izstādē jau ir rezervēta 317 kvadrātmetru plaša vieta un paredzams, ka Latvijas paviljons būs sadalīts vairākās telpās, kurās uzņēmumiem eksponēties. Tāpat esot izstrādāta paviljona vizuālā koncepcija.

Interesi par dalību «Expo 2017» pauduši vairāki privātie un publiskā sektora uzņēmumi, tomēr patlaban tiek apzināti visi interesenti. Tāpat LTRK patlaban ir sarunu procesā ar Rīgas domi par iespējamu sadarbību, piedaloties starptautiskajā izstādē.

«Laika, lai sagatavotos dalībai «Expo 2017», ir maz, bet mēs paspēsim,» uzsvēra LTRK valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka valdība atbalsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) kā Kazahstānā notiekošās starptautiskās izstādes «Expo 2017» Latvijas uzņēmēju pārstāvi, taču valsts finansiālu atbalstu nesniegs.

Šodien valdība uzklausīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par dalību starptautiskajā izstādē «Expo 2017».

EM saņēma LTRK vēstuli, kurā uzņēmēju organizācija lūdz ministriju virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā jautājumu par atbalsta izteikšanu LTRK iniciatīvai. Vēstulē minēts, ka LTRK ir sākusi sarunas arī ar Rīgas domi par sadarbību šajā projektā. Tāpat LTRK norāda, ka apstiprinājumu par ieinteresētību, bet ne solījumu piedalīties izstādē ir izrādījuši šādi LTRK biedri - VAS «Latvijas Dzelzceļš», biznesa augstskola «Turība», SIA «Sakret», SIA «Schenker», AS «Eco Baltia», sāktas sarunas ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Ventspils domi, AS UPB u.c. uzņēmumiem un institūcijām.

Attiecīgi valdība atbalstīja EM priekšlikumu izteikt valdības atbalstu LTRK kā Latvijas uzņēmēju pārstāvniecības organizētājai starptautiskajā izstādē «Expo 2017», pieņemt zināšanai LTRK apliecinājumu par to, ka tai netiek deleģētas valsts pārvaldes funkcijas un valsts tai nesniedz nekādus pilnvarojumus darboties tās vārdā un slēgt līgumus, kā arī norobežojas no jebkādas finansiālas vai citas atbildības par LTRK veiktajām darbībām.

Savukārt Valsts kancelejai tika uzdots informēt Valsts prezidenta kanceleju par pieņemto lēmumu, kas tai nepieciešams atbildes vēstules sagatavošanā projekta «Expo 2017» organizatoriem un Kazahstānas prezidentam Nursultanam Nazarbajevam.

LETA jau ziņoja, ka pārāk lielo izmaksu dēļ Latvija nepiedalīsies izstādē «Astana Expo 2017», pēc Ekonomikas ministrijas izskatītā informatīvā ziņojuma 11.augustā lēma valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu