Elksniņš: Iespējamā € 80 miljonu ieguldīšana «airBaltic» varētu būt saistīta ar sabiedrībai nezināmiem kreditoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jāpārbauda, vai daļa no iespējamā valsts 80 miljonu eiro ieguldījuma lidsabiedrībā «airBaltic» neaizies kādu uzradušos vecu saistību segšanai, bažījas Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S). Viņš norāda, ka potenciālā līdzekļu piešķiršana aviokompānijai varētu būt saistīta ar sabiedrībai nezināmiem kreditoriem.

«Valdības iecere ieguldīt 80 miljonus eiro aviosabiedrībā «airBaltic», iespējams, ir saistīta ar «pēkšņi» pret uzņēmumu vērstām tiesvedībām un trešo personu prasījumiem pret nacionālo aviokompāniju. Līdz ar to valsts izraudzītais finansējuma modelis, kas paredz 80 miljonu eiro ieguldījumu, varētu būt saistīts ar kādu līdz šim sabiedrībai nezināmu kreditoru uzrašanos,» norāda Elksniņš.

Tāpēc partijas «Saskaņa» Saeimas deputāti ir vērsušies pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) ar lūgumu informēt Saeimu par esošajām un iespējamām tiesvedībām pret «airBaltic» un trešo personu prasījuma tiesībām pret nacionālo aviokompāniju, aģentūru LETA informēja «Saskaņas» Saeimas frakcijas konsultante Katrīna Iļjinska.

«Kā zināms, Ministru kabinets nolēma atbalstīt «Prudentia» atrasto nacionālās aviokompānijas «airBaltic» investoru, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro. Investora piesaiste paredz prasību papildus no Latvijas valsts puses ieguldīt 80 miljonus eiro. Tikmēr mēs nevaram pieļaut, ka kāds jebkādus uzņēmuma attīstībai piesaistītos finanšu līdzekļus izmanto kādas pret «airBaltic» pēkšņi iegādātas cesijas nomaksai,» uzskata Elksniņš.

Kā ziņots, par ierosinājumu par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai «airBaltic» Saeimai plānots lemt ceturtdien, 3.decembrī.

Valdības iesniegtais priekšlikums paredz atļaut finanšu ministram palielināt noteikto apropriāciju SM līdz 80 miljoniem eiro «airBaltic» pamatkapitāla palielināšanai. SM būtu jānodrošina darījuma ar valsts un privātā investora ieguldījumu izpilde, nodrošinot, ka tam nav negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Lai apspriestu jautājumu par «airBaltic», trešdien, 2.decembrī, plkst.10 sasaukta slēgtā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde. Tajā piedalīsies Ministru prezidente, kā arī citi valdības pārstāvji, bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), Drošības policijas pārstāvji un citi. Tāpat Saeimā pārstāvētie politiskie spēki trešdien par šo jautājumu diskutēs frakciju sēdēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu