Brigmanis neizslēdz nākamā gada budžeta grozījumus, atvēlot papildu līdzekļus izglītībai un veselībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /

Pastāv iespēja rosināt veidot nākamā gada valsts budžeta grozījumus, lai segtu nepieciešamos izdevumus izglītības un veselības jomā strādājošajiem, aģentūrai LETA pēc budžeta apstiprināšanas Saeimā sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Sīkākus komentārus par nākotnē iespējamiem budžeta grozījumiem viņš uzreiz gan nesniedza. «Tas, ka budžets tagad ir pieņemts, nenozīmē, ka nevar būt budžeta grozījumi,» norādīja politiķis. Brigmanis pauda, ka, viņaprāt, iespējamo grozījumu veikšanas gadījumā līdzekļi primāri būtu jāatvēl izglītības un veselības jomām.

Politiķis uzsvēra, ka ir lietas, kas jāatrisina kontekstā ar 2017.gada budžetu, un, iespējams, ar budžeta grozījumiem 2016.gada budžetā, piemēram, ir jātiek galā ar uzdevumu izveidot atbilstošu skolotāju algu modeli. Decembrī vai arī pirmajās janvāra dienās esot jāķeras klāt pie šī jautājuma risināšanas un jāsaprot, kas ir pirmie soļi, lai atrastu risinājumu.

Kā ziņots, Saeima 30.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma nākamā gada valsts budžetu, paredzot, ka nākamgad valsts ieņēmumi varētu augt līdz aptuveni 7,4 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,69 miljardiem eiro.

Par nākamā gada budžetu nobalsoja 61 deputāts, pret balsoja 34. Kopumā Saeimas sēde ilga aptuveni 11 stundas, kuru laikā notika arī deputātu debates par priekšlikumiem.

Salīdzinājumā ar 2015.gadu nākamgad paredzēts ieņēmumu palielinājums 148 miljonu eiro apmērā un izdevumu palielinājums gandrīz 215 miljonu eiro apmērā, informēja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu