Šadurskis: Nākamā gada budžetā pirmā prioritāte nebija ekonomiskā attīstība

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nākamā gada budžetā pirmā prioritāte nebija ekonomiskā attīstība, bet gan drošība, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» norādīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis («Vienotība»).

«Ekonomiskā attīstība nebija šī budžeta pirmā prioritāte. Šī budžeta pirmā prioritāte bija valsts drošība, kam bija vislielākie piešķīrumi,» teica Šadurskis.

Viņš atzīmēja, ka tautsaimniecības attīstībai budžetā ir galvenokārt paredzēti pasākumi ēnu ekonomikas apkarošanai.

Savukārt komentējot uzņēmēju kritiku par 2016.gada budžetu, komisijas vadītājs uzsvēra, ka galvenā «ļaunuma sakne» nākamā gada budžetā ir solidaritātes nodoklis.

Jau ziņots, ka Saeima ārkārtas sēdē pirmdien galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada valsts budžetu, kā arī vidēja termiņa budžeta ietvaru 2016.līdz 2018.gadam.

Par nākamā gada budžetu balsoja 61 deputāts, savukārt 34 parlamentārieši bija pret.

Saeima pirmdien arī apstiprināja 24 budžeta pavadošos likumprojektus, kā arī izskatīja līdzekļu pārdales priekšlikumus nākamā gada valsts budžetā un vidēja termiņa budžetā ietvarā, kopumā pēc deputātu iniciatīvas pārdalot naudu 10,5 miljonu eiro apmērā. Saeima par nākamā gada budžeta paketi pirmdien lēma no plkst.10.

Nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 7,4 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi – 7,7 miljardi eiro. Pieļaujamais valsts budžeta deficīta līmenis ir 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Latvijas IKP faktiskajās cenās nākamgad paredzēts 26,1 miljarda eiro apmērā, savukāt ekonomikas izaugsme - 3% apmērā. Nākamgad vispārējās valdības budžeta ieņēmumu prognoze ir 34,3% apmērā no IKP, izdevumu prognoze 35,3% apmērā no IKP un valsts parāds 39,9% apmērā no IKP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu