EM: Atsevišķās sadaļās valsts budžets ir nedaudz sasteigts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/59937401@N07

Iespējams, atsevišķās sadaļās valsts budžets ir nedaudz sasteigts, intervijā Latvijas Radio atzina Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas pārstāvis Edgars Putra (ZZS).

To politiķis atzina runājot par solidaritātes nodokli. Turklāt arī Eiropas Komisijas esot norādījusi, ka Latvija varētu nesasniegt tos budžeta mērķus, kas ir izvirzīti, šo nodokli ieviešot.

Taču viņš uzsvēra, ka šajā jomā svarīgākais ir parādīt, vai Latvija iet uz progresivitāti nodokļos, vai nē.

Putra uzskata, ka budžeta sasteigšanu veicināja tas, ka Latvija pirmajā pusgadā bija Eiropas Savienības prezidējošā valsts un par budžeta pirmajiem skaitļiem tika sākts runāt tikai augustā.

Jau ziņots, ka 2016.gada valsts budžeta likumprojekts paredz, ka nākamgad valsts ieņēmumi varētu augt līdz 7,37 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,65 miljardiem eiro.

Salīdzinājumā ar 2015.gada plānu likumprojektā paredzēts ieņēmumu palielinājums 114,2 miljonu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 183,2 miljonu eiro apmērā. Iekšzemes kopprodukta (IKP) prognoze 2016.gadam ir noteikta 26,13 miljardu eiro apmērā.

Šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija turpinās skatīt nākamā gada budžeta priekšlikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu