«Piena ceļš»: piena iepirkumu cenas nedaudz kāps, bet izmaiņu nebūs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Šogad piena iepirkumu cenas Latvijā varētu nedaudz kāpt, taču būtisku izmaiņu nebūs, prognozēja Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes priekšsēdētāja vietniece, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības «Piena ceļš» valdes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece.

«Es pieļauju, ka līdz Jaunajam gadam piena iepirkumu cenas ļoti nedaudz varētu palielināties, bet būtisku izmaiņu nebūs,» atzina Aizsilniece.

Vienlaikus LLKA valdes priekšsēdētāja vietniece norādīja, lai arī Latvijas tirgū piena iepirkuma cenas ir stabilizējušās, nekāda būtiska piena iepirkuma cenu kāpuma nav un nevar būt, iekams globālajā tirgū neiztukšosies ar piena produktiem pilnās noliktavas, mazinot pārprodukciju.

Vienlaikus Aizsilniece piebilda, ka industriālo piena produktu cenas pašlaik nesedz pašizmaksu un šo produktu cenās nekādu būtisku uzlabojumu nav.

LLKA ir dibināta 2002.gadā un apvieno lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības. Asociācijas darbības mērķis ir radīt labvēlīgu vidi lauksaimnieku kooperācijas attīstībai un veicināt sabiedrības izpratni par kooperācijas nepieciešamību un priekšrocībām. Šobrīd LLKA ir 51 biedrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu