Asociācija: tirgotāji nav ieinteresēti popularizēt bioloģisko lauksaimniecības produkciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tirdzniecības tīkli Latvijā nav ieinteresēti popularizēt bioloģisko lauksaimniecības produkciju, iesaistoties sociālajās kampaņās ar šādu mērķi, sacīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas (LBLA) valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.

Viņš atgādināja, ka LBLA ar Eiropas Savienības (ES) un Zemkopības ministrijas (ZM) finansiālo atbalstu gadu īsteno informatīvo kampaņu «BioLoģiski!», lai veicinātu patērētāju izpratni par bioloģisko lauksaimniecības produkciju.

Lai arī LBLA ir aicinājusi kampaņā iesaistīties arī Latvijas lielākos tirdzniecības tīklus, tie nav izrādījuši interesi.

«Tirdzniecības tīkli vispār negrib atbalstīt šādas kampaņas. Lielākie ieguvēji būtu tirdzniecības tīkli, bet viņi diemžēl negrib iesaistīties šajās kampaņās. (..) Mēs esam uzrunājuši dažus lielākos tirdzniecības tīklus, viņi pateica nē,» norādīja Norkārklis.

Pēc viņa teiktā, tirdzniecības tīkli atsakās iesaistīties kampaņā, jo grib redzēt tūlītēju komercieguvumu, ko iespējams panākt vien ilgtermiņā, veicinot patērētāju izpratni par šo produkciju. «Ilgtermiņā viņi [tirdzniecības tīkli] nopelnīs un būs lielākie ieguvēji, jo mēs būsim izglītojuši patērētāju, kurš ies veikalā un iegādāsies to [bioloģisko] produkciju,» sacīja Norkārklis.

Norkārklis arī piebilda, ka kampaņa jau ir devusi rezultātu, jo par bioloģisko pārtiku parādās ļoti liela patērētāju interese un izpratne. «Sabiedrība to [bioloģisko pārtiku] izprot, interese par produkciju ir krietni lielāka,» sacīja LBLA vadītājs, piebilstot, ka kampaņa turpināsies vēl nepilnu gadu un asociācija cer, ka tā būs ļoti veiksmīga.

Kampaņa «BioLoģiski!» tiek īstenota ar (ES) un ZM finansiālu atbalstu un LBLA līdzfinansējumu un noritēs līdz 2016.gada jūlijam. Kampaņas īstenotājs ir LBLA.

LBLA ir dibināta 1995.gadā un ir profesionāla organizācija, kurā apvienojušies bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji, pārstrādātāji, tirgotāji un šīs kustības atbalstītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu