Matīss: Baltkrievijas termināļa izveide Rīgā stiprinās pārliecību par kravu stabilitāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) Minskā paudis apmierinātību ar Baltkrievijas naftas produktu termināļa izveides attīstību Rīgas ostā. Tiekoties ar Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministru Anatoliju Sivaku, viņš skaidrojis, ka tā izveide stiprinās pārliecību par kravu apjomu stabilitāti gan Latvijai kā tranzīta valstij, gan Baltkrievijai kā investorei un kravu nosūtītājai.

Tikšanās laikā Matīss norādījis, ka Baltkrievija ir viena no Latvijas stratēģiskajām partnerēm tranzīta jomā, un atzinīgi vērtēja Ķīnas un Baltkrievijas prezidentu noslēgto vienošanos par kopīgu sauszemes maršruta izstrādi jaunā «Zīda ceļa» iniciatīvas gaitā, kā arī vienošanās laikā paredzētā Ķīnas-Baltkrievijas industriālā parka «Lielais akmens» izveidi Baltkrievijā.

Ministrs uzsvēra, ka Latvija aktīvi strādā pie kravu diversifikācijas, īpašu uzmanību pievēršot Ķīnas kravu piesaistei. Dalība jaunā «Zīda ceļa» attīstībā ir kā Latvijas, tā Baltkrievijas interesēs, un Latvijas transporta infrastruktūra ar savām ostām nodrošina izdevīgus savienojumus caur Baltijas jūru.

Sarunas par sadarbību jaunā «Zīda ceļa» kontekstā, kā arī par aktualitātēm tranzīta jomā paredzēts turpināt 11.Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisijas sēdes laikā, kas paredzēta šī gada decembrī Daugavpilī.

Matīss darba vizītē Minskā uzturas 6. un 7.oktobrī un vizītē viņu pavada Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mārtiņš Virsis, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, ministra biroja vadītāja padomniece Līga Līce, kā arī Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta direktora vietniece Benita Margēviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu