Aicina ziņot par kontrabandas cigarešu tirgotājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Tabakas izstrādājumu ražotāju nacionālā asociācija (TIRNA) šodien informēs par sociālo kampaņu pret kontrabandas cigaretēm. Amatpersonas aicina cilvēkus ziņot par kontrabandas izplatītājiem.

VID Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe šorīt intervijā Latvijas radio pastāstīja, ka cigarešu kontrabandas apmēri pēdējā laikā nav pieauguši. Salīdzinot ar krīzes gadiem, kad kontrabandas cigarešu īpatsvars bija pat 40%, patlaban kontrabandas cigarešu izplatību ir izdevies samazināt.

Taču kontrabandas cigarešu līmenis joprojām ir augsts.

To varētu skaidrot ar tramzītnozares attīstību, kā arī to, ka Latvija atrodas blakus Krievijai un Baltkrievijai, kur cigaretes maksā daudz lētāk nekā pie mums.

Vienlaikus situācija ar kontrabandas cigarešu apkarošanu kļūst labāka, jo kontrabandas cigarešu cenas ir līdzīgas legālajā tirgū nopērkamajām precēm, cilvēki vairāk cigarešu pērk legālajā tirgū un sabiedrībā tiek kultivēts veselīgais dzīvesveids.

Amatpersonas aicina cilvēkus ziņot par nelegālo cigarešu tirgotājiem. Jebkuras ziņas var noderēt kontrabandas apkarošanai.

VID un tabakas ražotāji informēs par kampaņu pret kontrabandas cigaretēm

VID un Tabakas izstrādājumu ražotāju nacionālā asociācija šodien informēs par sociālo kampaņu pret kontrabandas cigaretēm.

Atklājot sociālo kampaņu, preses konferences laikā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone un TIRNA valdes priekšsēdētājs Juris Stinka parakstīs vienošanos par sadarbību ar mērķi mazināt tabakas nozarē strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas un negodīgas konkurences iespējas, kā arī nolūkā veicināt sadarbību īpaši tabakas nelegālā tirgus samazināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu