Apdrošināšanas brokeri, kas strādā ar sarežģītiem produktiem, konsolidēsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijā starp apdrošināšanas brokeriem, kas strādā ar sarežģītiem produktiem, konsolidācija ir diezgan neizbēgama, sacīja Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācijas (PABA) valdes priekšsēdētājs Agris Auce.

«Viss vairāk vai mazāk ir atkarīgs no klientiem un produktiem, ar kuriem brokeri strādā. Taču darbā ar sarežģītākiem produktiem konsolidācija būs diezgan neizbēgama,» sacīja Auce.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ja apdrošināšanas brokeri nodarbojas arī ar privātpersonu apdrošināšanu, tad nav objektīvas vajadzības, lai uzņēmums būtu ļoti liels. «Ja darbs aprobežojas ar vienkāršajiem apdrošināšanas produktiem, tad to ļoti labi var izdarīt arī mazs brokeris,» teica Auce.

Tāpat viņš atzina, ka konsolidācija apdrošināšanas brokeru tirgū būs atkarīga arī no uzraudzības prasībām. «Ja visu laiku būs jāgatavo dažādas atskaites un tam būs vajadzīga vismaz pusslodze, tad, protams, ka brokeru kompānijai būs vajadzīgs noteikts izmērs, lai tas vispār atmaksātos. Piemēram, tajā pašā Skandināvijā pašlaik veidojas virtuālas brokeru kompānijas. Proti, apvienojas individuāli praktizējoši brokeri un šī viņu kopējā kompānija nodrošina tehniskās un administratīvās prasības. Arī tāds veids ir iespējams,» norādīja Auce.

PABA biedri ir apdrošināšanas brokeru kompānijas «A TurboC 4U», «Aon Baltic» Latvijas filiāle, «Marsh», «MAI Insurance Brokers», «Balto Link», kā arī «Marine Insurance Services», liecina informācija asociācijas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu