No bezdarba līdz darbinieku trūkumam - Nordea ekonomikas apskats

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nordea publicitātes foto

Trešdien 2. septembrī, plkst. 11-12 tiks prezentēts «Nordea» ekonomikas apskats. TVNET piedāvā video tiešraidi no prezentācijas.

embed:

Nordea banka aicina piedalīties jaunākajā Latvijas, Baltijas un pasaules ekonomikas apskata videokonferencē kopā ar Nordea bankas ekonomikas ekspertu Latvijā Gintu Belēviču un Nordea bankas Lietuvā galveno ekonomistu Žīgimantu Mauricu (Žygimantas Mauricas). Tiks runāts par šādiem jautājumiem:

Latvijas ekonomikā

- Pēc neiedvesmojošas 2014. gada izskaņas un gada sākuma Latvijas izaugsmes rādītāji otrajā ceturksnī ir augstākie Baltijā, tomēr nākotni aizēno investīciju trūkums;

- Krievijas ekonomiskās lejupslīdes un embargo efekts joprojām jūtams Latvijas ekonomikā. Vai Latvijai ir vēl ko zaudēt, ja situācija Krievijā pasliktinās?

- Lai gan Latvijas tautsaimniecība attīstās un atalgojums strauji pieaudzis, bezdarbs joprojām saglabājas augstā līmenī.

- «Parādība, ka, uzlabojoties ekonomikai un pieaugot darba samaksai, bezdarbs samazinās gausi un nodarbinātība nepalielinās, skaidrojama ar augstu strukturālā bezdarba līmeni. Kā galveno iemeslu tam var minēt zemo investīciju apjomu, it īpaši ražošanas un būvniecības nozarē,» tā Gints Belēvičs, Nordea bankas Latvijā ekonomikas eksperts.

Pasaules ekonomikā

- Cik labi Baltijas valstis spēj īstenot Eiropas Komisijas rekomendācijas?

- Kuras valstis ir izrādījušās viselastīgākās jaunu eksporta tirgu meklējumos?

- Nekustamo īpašumu tirgus zeļ Lietuvā, stagnē Latvijā un krīt Igaunijā;

- Ķīnas ietekme uz globālo ekonomiku ir pārspīlēta – kas notiks, kad «Ķīnas pūķim» beigsies uguns?

- Ekonomikas apskata video tiešraide notiks 2. septembrī no pulksten 11.00 līdz 12.00 interneta vietnē www.nordea.lv/nordealive

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu