Naftas cenām milzīgs kritums. Vai tas samazinās degvielas cenas Latvijā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien nokritušās līdz zemākajam līmenim pēdējo sešarpus gadu laikā. Portāls TVNET skaidroja, kā naftas cenu kritums ietekmēs degvielas cenas Latvijas benzīntankos.

Cenas samazinās

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvis Ojārs Karčevskis TVNET sacīja, ka naftas cenu kritums pasaules tirgū pēdējā laikā jau atstājis iespaidu uz degvielas cenām Latvijā. Patērētājiem gandrīz katru dienu ir iespēja redzēt, kā samazinās par degvielu iztērētās naudas summa.

Pēdējo piecu nedēļu laikā degvielas cenas ir samazinājušās par aptuveni 12 centiem.

Tas ir vērtējams kā liels cenas kritums.

Vai kāps atpakaļ?

Ja naftas cenas pasaulē atsāks kāpumu, arī degvielas cenas Latvijā varētu kļūt augstākas, taču Karčevskis norādīja, ka jautājums ir par laiku, kad tas varētu notikt.

Patlaban nav indikāciju, ka degvielas cenas pasaulē kāps.

Naftas cenas nokrītas līdz rekordzemam līmenim

TVNET jau ziņoja, ka naftas cenas pasaules tirgū pirmdien nokritušās līdz zemākajam līmenim pēdējo sešarpus gadu laikā saistībā ar bažām par enerģijas pieprasījumu Ķīnā un pārmērīgām enerģijas piegādēm pasaulē.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena oktobra piegādēm pirmdien rīta tirdzniecības sesijā samazinājusies līdz 38,69 dolāriem (34,29 eiro) par barelu, reģistrējot zemāko līmeni kopš 2009.gada februāra.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena sarukusi līdz 43,28 dolāriem (38,36 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2009.gada marta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu