Aptauja: 46% iedzīvotāju par prestižāku uzskata darbu rietumvalstu kompānijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gandrīz puse valsts iedzīvotāju uzskata, ka prestižāk ir strādāt kādā rietumvalstu kompānijas filiālē Latvijā nekā pašmāju uzņēmumā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas rezultāti. Šādu uzskatu šogad pauda 46% respondentu.

Savukārt 42% iedzīvotāju neuzskata, ka darbs ārzemju uzņēmuma filiālē ir prestižāks par darbu pašmāju uzņēmumā. 11% aptaujāto ir grūti pateikt, kura no darbavietām, viņuprāt, ir prestižāka.

Darbam svešzemju uzņēmumu filiālēs popularitāte sāka pieaugt pēc 2008.gada, kad tika fiksēts zemākais atbalsts darbam kādā rietumvalstu kompānijas filiālē Latvijā - togad to par prestižu uzskatīja tikai 38% iedzīvotāju. Kopš tā laika šo darbavietu prestižs lēnām auga, 2011.gadā pietuvojoties līdz šim augstākajam sasniegtajam rezultātam, kas tika uzrādīts 2000.gadā.

2011.gadā darbavietu kādā rietumvalstu kompānijā par prestižu uzskatīja 52% iedzīvotāju, savukārt 2000.gadā - 53% iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu