Šteinbuka: neglābjot Grieķiju, tā kļūtu neprognozējama

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Neglābjot Grieķijas ekonomiku un nepiešķirot šai valstij jaunus aizdevumus, tā kļūtu neprognozējama, intervijā aģentūrai BNS sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa norādīja, ka gadījumā, ja šī Dienvideiropas valsts piedzīvotu bankrotu, tajā sāktos haoss, un nav zināms, ar ko tas beigtos.

«Mēs labi zinām, ar ko beidzās haoss 1917.gadā Krievijā. Tāpat tagad daudzi ar bažām gaida, kas notiks, kad uz šejieni atbrauks Āfrikas bēgļi. Taču, nepalīdzot Grieķijai, mēs riskētu panākt, ka šeit ierodas Grieķijas bēgļi kopā ar tur jau esošajiem Āfrikas bēgļiem,» sacīja Šteinbuka.

Jau ziņots, ka ka Starptautiskā Valūtas fonda un EK pārstāvji apspriež ar Grieķijas amatpersonām trešo aizdevuma paketi.

Grieķija un Eiropas Savienība (ES) cer, ka jaunā aizdevuma nosacījumi var tikt galīgi izstrādāti līdz augusta vidum. Grieķijai 20.augustā ir jāveic 3,2 miljardu eiro maksājums Eiropas Centrālajai bankai (ECB) sava parāda dzēšanā, bet septembrī jāveic 1,5 miljardu eiro maksājums SVF.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu