«SEB bankas» vadītāja: konkurence starp bankām Latvijā ir ļoti sīva

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā konkurence starp bankām ir ļoti sīva, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja «SEB bankas» valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

«Konkurence starp bankām ir ļoti sīva. Pēc krīzes tā vienmēr ir bijis. Ja kāds no lielajiem uzņēmumiem vēlas aizņemties vai izlaist obligācijas, vai veikt kādu lielāku transakciju, katram šādam darījumam ir vismaz pieci seši piedāvājumi no bankām. Jautājums, vai ilgākā termiņā šāda konkurence ir saglabājuma, vai kāds no dalībniekiem teiks, ka tirgus ir par mazu vai ka konkurence ir par lielu un nav ienesīga, turpinot darboties mazā tirgū. Taču konkurence jau vairākus gadus ir stabila, lielas kustības nav notikušas. Līdz ar to nav pamata, ka tuvākajā laikā kas tāds varētu notikt,» sacīja Tetere.

Vienlaikus viņa gan arī atzīmēja, ka

Latvijā banku sektorā konkurence pamazām ir sašaurinājusies, jo dažas no universālajām bankām ir atstājušas tirgu.

«Pamazām konkurence pielāgojas apstākļiem,» teica Tetere.

Tāpat viņa atzina, ka jauna universāla banka diez vai varētu iegūt pieteikami daudz klientu Latvijā. «Ja salīdzinām sevi ar jebkuru citu mūsu izmēra valsti, šeit banku sektors ir krietni piesātinātāks, it īpaši universālo banku ir daudz,» sacīja «SEB bankas» valdes priekšsēdētāja.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu