VDD: «Skonto būves» lēmums vērsties tiesā ir nepamatots

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

SIA «Skonto būve» lēmums vērsties tiesā par samaksas neizmaksāšanu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā ir nepamatots un norāda, ka uzņēmums nevēlas turpināt līguma izpildi, šādu viedokli pauda Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Jūlija Ņikitina.

Viņa arī atzīmēja, ka dienests oficiāli nav informēts par «Skonto būves» lēmumu vērsties tiesā, tāpēc nevar komentēt uzņēmēja prasības saturu.

Kā norāda VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova, «ņemot vērā sarežģījumus sanācijas darbu līguma izpildē, VVD izmantoja savas līgumā noteiktās tiesības pārbaudīt «Swedbank» izsniegtās līguma garantijas». «Skonto būve» ir oficiāli informēta par maksājuma apstiprināšanas procesa apturēšanu un šādas rīcības iemesliem.

«Ja uzņēmēja pārstāvju publiski paustā informācija atbilst patiesībai, uzskatu, ka ar vēršanos tiesā par to, ka pasūtītājs ir izmantojis savas līgumā noteiktās tiesības, SIA «Skonto būve» rīkojas nepamatoti un izrāda nevēlēšanos turpināt līguma izpildi,» pauda Koļegova.

Jau ziņots, ka vakar SIA «Skonto būve» iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret VVD saistībā ar neizmaksāto apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā, informēja «Skonto būves» sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova.

Kā vēsta Sokolova, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņots, VVD aizturējis darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā SIA «Skonto būve» par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā, pastāstīja Ņikitina.

Kā norāda Koļegova, ņemot vērā sarežģījumus projekta līguma izpildē, VVD pieņēmis lēmumu vēlreiz rūpīgi pārbaudīt savulaik «Skonto būvei» izsniegto projekta finanšu garantiju dokumentāciju. Šādu dienesta rīcību paredz projekta līgums, un VVD izmanto savas likumīgās tiesības, skaidro Koļegova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu