Pasaule ironizē par Grieķijas parādu krīzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/@avaza1972

Grieķijas parādu krīze radījusi ne tikai galvassāpes daudziem Eiropas līderiem, bet arī labvēlīgu augsni pasmīkņāšanai un ironijai. Karikatūristi un joku meistari visā pasaulē šo cīkstiņu par parādiem labprāt apspēlē arī mākslā.

Grieķijas finanšu politika.

Izeja no krīzes jebkurā gadījumā būs smaga.

Leve het referendum! #Grexit

A photo posted by @henklbr on

Grieķija uzskata, ka, referendumā balsojot pret starptautisko aizdevēju prasībām, tā demonstrējusi mugurkaulu un attieksmi.

Tikmēr cits karikatūrists fotokolāžā atzīmē, ka ne jau Grieķija ir tā, kura Eiropu pasūtījusi «trīs mājas tālāk».

Jaunu nozīmi ieguvis arī plaši pazīstamais interneta mēms «Forever alone» («Mūžīgi vientuļš»). «Forever a loan» angliski izrunā līdzīgi, taču tas nozīmē «Mūžīgi parāds».

Piemērs par korupcijas postu, izmantojot kaķīšus, jeb - kāpēc Grieķijas tautai patiesībā bija maz labuma no aizdotās naudas.

Kāds mākslinieks Grieķiju attēlojis kā teroristu, kas tur roku uz spridzekļa detonatora pogas, draudot Eiropai.

Kāds vērīgs multfilmas «Simpsoni» skatītājs norāda, ka Grieķijas problēmas nav radušās vienā dienā - par tām «Simpsonu» radītāji pasmīkņājuši jau 2012.gadā, multfilmas epizodē iekļaujot vēstījumu, ka «ES pārdod Grieķiju Ebay».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu