Aptauja: Vairums uzskata, ka nodokļu sistēma Latvijā nav godīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vairums valsts iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas nodokļu sistēma pret pašu un viņa ģimeni nav godīga, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas rezultāti.

Tam, ka Latvijas nodokļu sistēma Latvijā nav taisnīga, pilnīgi nepiekrīt 31,6% iedzīvotāju, savukārt vēl 35,9% šādam apgalvojumam drīzāk piekrīt.

Raugoties uz iepriekšējos gados sniegtajām atbildēm, secināms, ka iedzīvotāju negatīvajai attieksmei pret nodokļu sistēmas godīgumu ir tendence samazināties.

Nodokļu sistēmas godīgumam šogad kopumā nepiekrīt 67,5% iedzīvotāju, kas ir par 4,3% mazāk nekā pērn. Savukārt 2013.gadā fiksēts 76,6% rādītājs, kas ir otrais lielākais pēdējo 14 gadu laikā. Lielākā cilvēku neapmierinātība ar nodokļu politiku fiksēta 2010.gadā, kad to par negodīgu uzskatīja 77,2% iedzīvotāju.

Tomēr šogad sasniegts viens no pēdējos 14 gados lielākajiem rādītājiem cilvēku atbalstam pašreizējai nodokļu sistēmai.

Apgalvojumam, ka Latvijas nodokļu sistēma Latvijā ir godīga, šogad piekrituši 22,1% iedzīvotāju. Pērn šādu iedzīvotāju īpatsvars bijis 20,1%, savukārt 2013.gadā - 15,4%. 2005.gadā lielākais iedzīvotāju īpatsvars jeb 23,9% uzskatīja, ka Latvijas nodokļu sistēma attiecībā pret pašu un ģimeni ir godīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu