Twitter pēc Varufaka demisijas mutuļot mutuļo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Svētdien Grieķijā notika referendums, kurā 61,31% iedzīvotāju nobalsoja pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, tādējādi pakļaujot Grieķiju riskam pamest eirozonu. Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs aicināja grieķus balsot «pret», sakot, ka kreditoru priekšlikumu noraidīšana dos valdībai stiprākas pozīcijas pie sarunu galda un ļaus noslēgt labāku vienošanos. Ciprs jau paspējis paziņot, ka balsojuma rezultāts ir demokrātijas uzvara, un raksturoja svētdienu kā spožu dienu Eiropas vēsturē. Pirmdienas rītā Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis negaidīti paziņoja, ka viņš atkāpjas no amata, neskatoties uz svētdien notikušajā referendumā iegūto valsts iedzīvotāju atbalstu pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Tvitera lietotāji pauž savu viedokli par Grieķijas referendumu un salīdzina finanšu ministru Varufaki ar kapteini, kas pamet grimstošu kuģi.

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica uzskata, ka Varufakis pamet amatu, jo sapratis sarežģīto ekonomisko situāciju Grieķijā.

Arī advokāts Artūrs Zvejsalnieks pieņem, ka Grieķijas finanšu ministrs atkāpjas, lai izvairītos no paša radīto problēmu risināšanas.

Žurnāliste Sanita Jemberga salīdzina finanšu ministru Varufaki ar kapteini, kas pamet savu kuģi.

Viņa arī norāda, ka daudzi grieķi ar politiķu rīcību nav mierā un grib palikt ES un saglabāt eiro.

Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis (NA) uzskata, ka Grieķi ar šo referendumu atsakās sadarboties ar aizdevējiem.

Latvijas Reģionu Apvienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars akcentē Grieķijas ietekmi Eiropas Savienībā (ES).

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere nesaprot, ar ko grieķi lepojas.

Ekonomists Armands Kalniņš atgādina, ka arī pārējām ES valstīm ir iespēja atteikties sadarboties, gluži tāpat, kā to izdarīja grieķi.

Baltijas jūras telpiskās plānošanas iniciatīvas VASAB sekretariāta vadītājs Tālis Linkaits pāraudzināšanas nolūkos aicina grieķu pensionārus izbaudīt Latvijas pensionāru ikdienu.

Žurnāliste Sandra Veinberga rosina Latviju rīkot referendumu, lai vienotos par palīdzību Grieķijai.

Sporta apskatnieks Lauris Lizbovskis interesējas, kā līdzīgā referendumā nobalsotu Latvijas iedzīvotāji.

Lizbovskim atbild tvitera lietotājs Aigars, kurš uzskata, ka Latvija pat nenonāktu līdz referendumam.

Žurnālists Arnis Krauze informē par Grieķijas viesnīcu piedāvājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu