Bijušais ministrs Vilks: tāda Grieķijas nekaunība Eiropā vēl nav pieredzēta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašreizējā Grieķijas nekaunība sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem Eiropas vēsturē vēl nav pieredzēta, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš uzsvēra, ka jau kopš 2010.gada Grieķija negrib mainīties un tracina pārējās Eiropas Savienības dalībvalstis.

«Grieķijā valdība ir nekāda, pat anarhiska, savukārt tauta ir satracināta,» atzina Vilks. Viņš prognozēja, ka Grieķijā populisms gūs virsroku un referendumā, visticamāk, nobalsos pret piekāpšanos starptautiskajiem aizdevējiem.

«Visi mēģina Grieķijai palīdzēt, maksimāli, cik var, bet tik bezkaunīga attieksme Eiropas vēsturē vēl nav pieredzēta,» teica Vilks.

Jau vēstīts, ka eiro zonas valstu finanšu ministri telekonferencē trešdienas vakarā nolēma, ka neapspriedīs iespējas piešķirt jaunu aizdevumu Grieķijai, kamēr nebūs zināms svētdien paredzētā referenduma rezultāts.

Komentējot Grieķijas premjerministra Alekša Cipra iesniegtos pretpriekšlikumus starptautisko aizdevēju priekšlikumiem, eiro grupas (eiro zonas valstu finanšu ministru grupas) priekšsēdētājs, Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms sacīja: «Šobrīd mēs vienkārši esam pieņēmuši zināšanai šos priekšlikumus.»

Eiro zonas valstu finanšu ministri 27.jūnijā nolēma nepagarināt Grieķijas starptautiskā aizdevuma programmu pēc tās pašreizējā beigu termiņa 30.jūnija, reaģējot uz Grieķijas valdības lēmumu 5.jūlijā rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem šīs programmas pagarināšanai.

Ja Grieķija kļūs maksātnespējīga, tiek pieļauta iespēja, ka tai būs jāatstāj eiro zona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu