«Stenders»: Latvijas darba tirgū ļoti grūti ir atrast vadītājus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas darba tirgū ir ļoti grūti atrast vadītājus, atzina Latvijas ziepju un vannas kosmētikas tirgotājs un ražotājs «Stenders» padomes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš.

Viņš norādīja, ka tas, cik viegli vai grūti ir atrast jaunus darbiniekus, ir atkarīgs no amata. «Vienām specialitātēm darbiniekus atrast ir vieglāk, citām - grūtāk. Var just, ka valstī ir zems bezdarba līmenis. Visās jomās pieprasījums pēc labiem darbiniekiem ir ļoti liels, vadītājus ir grūti atrast,» sacīja Bērziņš.

Vienlaikus viņš atzīmēja - lai arī zemais bezdarbs valstī ir vērtējams pozitīvi, tas rada ķēdes reakciju - pieprasījums pieaug, darbinieki grib arvien vairāk, pretī dod mazāk, tāpēc aktualizējas produktivitātes jautājums.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, «Stenders» 2014.gadā strādāja ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt 2013.gadā «Stenders» strādāja ar 6,454 miljonu eiro apgrozījumu un 233,1 tūkstoša eiro zaudējumiem, liecina datubāzē «Lursoft» publicētā informācija.

«Stenders» ir dibināts 2001.gadā un pieder Latvijas uzņēmumam «BaltCap Latvia Venture Capital Fund», Saūda Arābijas uzņēmumam «Yamany Ameen Ali Y» un trīs Latvijas privātpersonām. Informācija uzņēmuma mājaslapā liecina, ka « Stenders « veikali ir atvērti 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu