«IB Serviss»: Valsts iestādes bieži resursus lieto ļoti iracionāli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts iestādes savus resursus bieži lieto ļoti iracionāli, konferencē «Biznesa tehnoloģijas efektīvai valsts pārvaldei» sacīja biroja tehnikas servisa «IB Serviss» pārstāvis Ilgvars Valters.

No savas pieredzes kā pēdējo laiku kliedzošāko gadījumu Valters minēja kādu ar valsti saistītu uzņēmumu, kuram iegādātas piecas identiskas drukas iekārtas, kas minūtē spēj veikt 80 kopijas. «Sarunā ar klientu uzzināju, ka gada laikā uz šiem aparātiem tiek izdrukāts 400 000 lapu,» turpina Valters. «Veicot nelielus aprēķinus, secināju, ka katra ierīce gadā tiek darbināta teju 17 stundas, un tas nozīmē, ka iekārtas nolietosies tikai nākamajā gadsimtā.»

Valters gan norāda, ka šādu gadījumu nav daudz, bet ir, kam par iemeslu ir publisko iepirkumu procedūra, kurā bieži vien pircējs nesatiek pārdevēju, bet iepirkumu speciālistam ir grūti zināt visu. «Tāpat bieži vien netiek aprēķinātas kopējās izmaksas,» piebilst Valters. «Šodien tiek nopirkta ierīce, bet netiek ņemts vērā, cik pēcāk izmaksās katra drukas vienība un citas nianses, un valsts iestādēs bieži tas nevienu neinteresē.»

SIA «IB Serviss» nodarbojas ar biroja tehnikas un iekārtu tirdzniecību un apkopi. Pērn uzņēmums apgrozīja 5,25 miljonus eiro, bet nopelnīja 349 331 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Mārim Vilcānam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu