Bažas, ka viesnīcu piedāvājums drīz varētu pārsniegt pieprasījumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pastāv bažas, ka Latvijā viesnīcu piedāvājums drīz varētu pārsniegt pieprasījumu, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Vālodze.

«Ir risks, es domāju, ka noteikti ir risks, jo viesnīcas ir daudz un ceļās jaunas. (..) Pašlaik mēs arī redzam, ka tūristu skaits no Krievijas samazinās. Tagad vēl ir prezidentūras [Eiropas Savienības Padomē] pasākumi, bet iedomāsimies nākamā gada pirmo ceturksni, kad tūristu skaits no Krievijas paliks tādā pašā līmenī, bet prezidentūras vairs nebūs, un, ja vēl nāk klāt jaunas viesnīcas, tad varētu būt grūti,» prognozēja Vālodze.

Tostarp viņš norādīja, ka situāciju nakstmītņu pieprasījumā un piedāvājumā varētu izlīdzināt konferenču centra esamība Rīgā. Pēc Vālodzes teiktā - ja Rīgā būtu konferenču centrs, tas ievērojami palielinātu biznesa tūristu skaitu. «Tie [biznesa tūristi] ir arī vislabāk maksājošie, bet ja konferenču centra nav un nekas nenotiek, taču jaunas viesnīcas tikai nāk klāt, tad nebūs viegli,» pauda Vālodze.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijā ir vairāk nekā 200 biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu