«Baltcom»: LMT un «Lattelecom» apvienošanas iznākums nav skaidrs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Latvijas Mobilā telefona» (LMT) un «Lattelecom» apvienošanas rezultātā klienti var gan iegūt, gan zaudēt, norādīja «Baltcom» valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.

Kā stāsta Buasēns, vispārīgi runājot, fiksēto un mobilo telefonu operatoru apvienošanās klientiem varētu sniegt augstākas kvalitātes un lētākus pakalpojumus. «No vienas puses, tas varētu būt spēcīgs tirgus stimulators un mēs neiebilstam pret godīgu konkurenci kā tirgus veicinātāju,» turpina Buasēns. «No otras puses, protams,

šī apvienošanās tirgū radīs vienu ļoti spēcīgu un dominējošu spēlētāju ar spēcīgu cenu politiku, kas var būt bīstama klientiem.»

«Vidējā termiņā skatoties, tas arī mums liek būt uzmanīgiem,» piebilst Buasēns.

Kā ziņots, martā valdība vienojās atjaunot darba grupu trīs ministru - ekonomikas, satiksmes un finanšu ministra - sastāvā, lai risinātu jautājumus saistībā ar valstij tieši un netieši piederošajām kapitāla daļām SIA «Lattelecom» un SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT). Tāpat darba grupai pievienojās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Darba grupai paredzēts risināt sarunas ar «TeliaSonera AB» grupu par «Lattelecom» un «Latvijas Mobilā telefona» kapitāla daļu pārvaldīšanu un minēto kapitālsabiedrību attīstību, tostarp kapitālsabiedrību reorganizāciju, dalībnieku maiņu un citiem pasākumiem, kas nepieciešami to ekonomiskās vērtības paaugstināšanai un darbības uzlabošanai.

SIA «Lattelecom» ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kurš pieder VAS «Privatizācijas aģentūra» - 51% un Dānijā reģistrētajam uzņēmumam «Tilts Communications» - 49%. Uzņēmums pērn apgrozīja 191 miljonu eiro, bet nopelnīja 30,1 miljonu eiro.

«Latvijas Mobilais telefons» (LMT) dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. 49% uzņēmuma pieder zviedru «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) un 5% - Latvijas valstij. Uzņēmums pērn nopelnījis 19,5 miljonus eiro, bet apgrozījis 144 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu