«DNB barometrs»: iedzīvotāji nedaudz optimistiskāk vērtē situācijas attīstību Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas iedzīvotāji nedaudz optimistiskāk vērtē situācijas attīstību valstī, pavēstīja «DNB Bankas» sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma datiem.

Viņa informēja, ka

Latvijas kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss pakāpies no mīnus 24 punktiem līdz mīnus 18 punktiem.

Nedaudz atzinīgāka attieksme pausta arī pret Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņām, indeksam pieaugot par vienu punktu, taču vēl joprojām puse iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas ekonomiskā situācija nemainās.

«Neskatoties uz to, ka tradicionāli, tuvojoties pavasarim, Latvijā iedzīvotāju noskaņojums kļūst optimistiskāks, jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti rāda, ka šoreiz kopējais noskaņojums nedaudz pasliktinājies. Iedzīvotāju vērtējums kļuvis nedaudz kritiskāks lielākajā indeksu daļā, izņemot par Latvijas kopējās situācijas attīstību un ekonomiskā stāvokļa izmaiņām,»pauda Lapsa.

Tāpat viņa informēja, ka savukārt «DNB Latvijas barometra» otrajā daļā šoreiz skaidrots iedzīvotāju viedoklis par darba tirgu, tostarp par to, ko viņi uzskata par labu darbu, kādi ir viņiem būtiskākie kritēriji jaunas darba vietas izvēlē, cik lieliem ienākumiem, viņuprāt, pašreizējā ekonomiskajā situācijā jābūt uz vienu ģimenes locekli, kā arī kādā līmenī ir darba drošība Latvijā.

Plašākus pētījuma rezultātus «DNB Banka» publiskos trešdien, 29.aprīlī.

«DNB Latvijas barometrs» ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu