Reirs: ES ir daudz izaicinājumu; nav pieļaujama izvairīšanās no nodokļu nomaksas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Laikā, kad Eiropas Savienībai (ES) ir daudz izaicinājumu, nav pieļaujama izvairīšanās no nodokļu nomaksas, sestdien Rīgā, ierodoties uz Ekonomikas un finanšu jautājumu (ECOFIN) padomes ministru neformālās sanāksmes otro dienu, uzsvēra finanšu ministrs Jānis Reirs.

Viņš norādīja, ka sanāksmē ministri runās par Kapitāla tirgus savienības aktualitātēm un jautājumiem, kas skar cīņu pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un agresīvu nodokļu plānošanu.

«Laikā, kad ES ir daudz izaicinājumu, nav pieļaujami, ka nodokļu daļa aiziet garām valstu kasēm,» sacīja Reirs, piebilstot, ka cīņa pret izvairīšanos no nodokļu nomaksas ir viena no Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm.

Vienlaikus viņš minēja, ka sestdien paredzētas svarīgas diskusijas par Kapitāla tirgus savienības aktualitātēm, jo laikā, kad uzņēmējiem ir sarežģīti piekļūt finanšu resursiem, tas varētu būt viens no risinājumiem.

Savukārt Nīderlandes finanšu ministrs un Eirogrupas vadītājs Jerūns Deiselblūms uzsvēra, ka Eiropas Komisijas iniciatīva par lielāku caurspīdīgumu un skaidrību saistībā ar nodokļu aprēķinu un piemērošanu jāvirza pēc iespējas ātrāk. Tāpat esot būtiski diskutēt par jautājumiem, kas saistīti ar nodokļu politikas koordināciju ES.

ECOFIN sanāksme Rīgā sākās piektdien, 24.aprīlī. Ministri piektdien sprieda par ekonomikas situāciju ES, potenciālo tās izaugsmi, kā arī nepieciešamajām strukturālajām reformām ES dalībvalstīs izaugsmes veicināšanai.

ECOFIN sanāksmes notiek reizi mēnesī, un tā ir iespēja dalībvalstīm paust viedokli par plānoto ES politiku ekonomikas un finanšu jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu