Dombrovskis: Vēl nav pamata taupības pasākumiem, bet ar tēriņiem jābūt piesardzīgiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijā vēl nav pamata runāt par budžeta taupības pasākumiem, bet ar jaunu tēriņu plānošanu ir jābūt piesardzīgiem, šādi viedokli šorīt LTV pauda eirokomisārs, bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Vaicāts, vai jau tuvākajā laikā Latvijas budžetā «būs jāsavelk josta», Dombrovskis uzsvēra, ka joprojām tiek lēsts, ka Latvijas ekonomika lēnām, bet augs, tātad nedaudz palielināsies arī budžeta ieņēmumi, tomēr tas notiks daudz lēnāk nekā bija plānots un agrākās prognozes būs jākoriģē uz leju.

Latvijas ekonomika joprojām aug straujāk par Eiropas Savienības (ES) vidējo, taču redzams, ka valsts ekonomikas izaugsme piebremzējas saistībā ar krīzes situāciju Ukrainā un Krievijā, atzīmēja politiķis.

Dombrovskis uzsvēra, ka kopumā eirozonas ekonomika lēnām atgriežas pie izaugsmes - šogad tiek plānota 1,3% izaugsme, bet nākamgad - 1,9%. Turklāt izaugsme tiek sagaidīta visās zonas valstīs, un šaubas ir vienīgi par Grieķiju. Uzlabojas arī zonas valstu makroekonomiskie finanšu rādītāji, piemēram, samazinās budžeta deficīta apmērs.

Komisārs atzina, ka ekonomikas izaugsme ir lēna, tāpēc ES darbības ekonomikā esot vērstas uz to, lai izaugsmi paātrinātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu