Premjere: Papildu nauda būs, ja to nopelnīsim vai veiksim strukturālas reformas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde, Valsts kanceleja

Ir vajadzīgas strukturālas reformas, lai dabūtu papildu līdzekļus nākamajam gadam, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Ja nemainām nodokļu politiku, ēnu ekonomiku, tad naudas mums nav, izteicās premjere. Viņa arī sacīja, ka neredz iespēju šogad iedalīt nozarēm papildu naudu - ja nu vienīgi uz citu nozaru rēķina.

«Varam dabūt papildu naudu, ja mēs nopelnām vai veicam strukturālas reformas,» uzsvēra Straujuma. «Latvijas naudas maks nav gaisa balons, kas var pūsties un pūsties, un nedod Dievs pārsprāgt,» viņa izteicās.

Vaicāta, vai ir iespējama budžeta konsolidācija, Straujuma sacīja, ka 2015.gada budžets jau ir pieņemts un tajā izmaiņu nebūs. Savukārt, raugoties uz 2016.gadu, viss atkarīgs no apstākļiem.

«Nebūs tā, ka visiem nogriezīs noteiktu summu,»

mierināja Straujuma, piebilstot, ka tiks meklētas iespējas, kā iztikt bez «vispārējām konsolidācijām».

Komentējot bijušā finanšu ministra Andra Vilka (V) negatīvās prognozes attiecībā uz valsts ekonomisko situāciju, Straujumam sacīja:

«Finanšu ministriem tā ir sūtība - vienmēr runāt, ka nav naudas un jostas jāsavelk. Manuprāt, tas ir labi, ka viņi visu laiku mūs brīdina».

Vienlaikus premjere vēlreiz norādīja, ka budžets pildās un ir stabils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu