Ģeopolitika un degvielas zemās cenas padarīs lētāku atpūtu kūrortos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Atpūta Latvijas ceļotāju iecienītajos ārvalstu kūrortos saistībā ar ģeopolitisko situāciju un zemajām degvielas cenām šovasar var kļūt lētāka, prognozēja tūrisma operatora «Tez Tour» valdes priekšsēdētājs Konstantīns Paļgovs.

«Ikvienā krīzes situācijā var atrast arī pozitīvo. Mūsu valstij viens no galvenajiem ceļojumu virzieniem vasarā ir Turcija. Taču ne tikai mums. Tāpat arī Ukrainai un tāpat arī Krievijai. Un arī Turcijai šīs valstis ir vienas no galvenajām tūristu piegādātājām. Jā, uz Turciju brauc arī daudz Vācijas iedzīvotāju, bet, ja šogad uz Turciju pēkšņi vairs nebrauks Krievijas ceļotāji, tad tas būs ļoti sāpīgi. Savukārt mums tas var izrādīties ļoti labi,» teica Paļgovs.

Viņš atzīmēja, ka tādējādi šovasar Eiropas tūrisma kompānijas varētu saņemt ļoti labus piedāvājumus no Turcijas kūrortiem. «Ja Turcijas viesnīcas būs pustukšas, tad tās būs spiestas meklēt tūristus, kuriem ir nauda. Nauda pašlaik no sasniedzamajiem klientiem ir tikai Eiropas iedzīvotājiem, jo ne ASV, ne Kanādas ceļotāji uz Turciju nebrauks. Tādēļ es domāju, ka Eiropas tūrisma kompānijas šovasar saņems tādus cenu piedāvājumus, kādi iepriekš nav bijuši. Esam ko līdzīgu pieredzējuši jau iepriekšējo krīžu laikā,» sacīja Paļgovs.

Viņš gan atzina - protams, cena nebūs desmit eiro par numuru pieczvaigžņu viesnīcā, bet cenas varētu būt mazākas nekā pērn. «Cenas noteikti nebūs augstākas kā pērn, iespējams, pat zemākas. Tādēļ gluži vienkārši jebkurā krīzes situācijā ir jāmāk atrast plusus, kurus izmantot,» norādīja «Tez Tour» vadītājs.

Tāpat viņš piebilda, ka tālo ceļojumu cenas pozitīvi ietekmēs arī degvielas cenu kritums. «Pašlaik ir zemākas degvielas cenas, tajā skaitā arī aviācijas degvielas cenas ,nekā 2014. gadā. Tas ļaus mums piedāvāt labākas cenas tālajiem ceļojumiem. Turklāt, ņemot vērā Latvijas atrašanās vietu, mums tāls galamērķis ir jau arī Turcija, Spānija, Itālija – visas zemes, uz kurām nākas lidot aptuveni trīs stundas un ilgāk. Turklāt pašlaik mēs slēdzam līgumus jau pusgadu uz priekšu un tādēļ šis cenu līmenis faktiski ir fiksēts jau līdz rudenim,» stāstīja Paļgovs.

Viņš gan arī uzsvēra, ka nevarēs iegādāties nedēļu ilgu atpūtu pieczvaigžņu viesnīcā par 250 eiro. «Tas jāaizmirst. Taču cenas šogad, visdrīzāk, būs zemākas nekā nākamgad. Un mēs noteikti izmantosim šos divus faktorus – ģeopolitisko krīzi un zemākās degvielas cenas,» teica Paļgovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu