23% iedzīvotāju uzskata, ka VID joprojām ir pārāk birokrātisks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

23% iedzīvotāju uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) joprojām ir pārāk birokrātisks, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» aprīlī veiktais pētījums.

Lielākā daļa jeb 26% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka VID darbs pēdējā gada laikā nav būtiski mainījies, savukārt piektā daļa - 19% iedzīvotāju atzīst, ka VID salīdzinoši vairāk nodarbojas ar sodīšanu, nekā uzskaiti un nodokļu iekasēšanu.

12% iedzīvotāju uzskata, ka VID darbs pēdējā gada laikā turpinājis pilnveidoties vai arī ka VID arvien biežāk pievēršas aktuālu problēmu risināšanai, piemēram, kontrabandas apkarošanai, izvairīšanās no nodokļu nomaksas apkarošanai u.c.

Aptauja veikta no 7.aprīļa līdz 9.aprīlim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu