Būvnieki: Ziņas par Stradiņa slimnīcas jaunbūves brāķi ir pārspīlētas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pilnsabiedrības «SBRE» izplatījusi komentāru saistībā ar publiski izskanējušo informāciju un ekspertīzes atzinumu par nekvalitatīvi veiktajiem Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecības darbiem. Kompānija, kurā ietilpst Skonto Būve un bēdīgi slavenais Zolitūdē sabrukušā veikala būvnieks Re&Re, norāda, ka publiskotie viedokļi par demontāžu un citiem veicamiem darbiem ir ievērojami pārspīlēta un uzsver, ka defektus iespējams novērst četru nedēļu laikā.

Neatkarīgā eksperta Alda Dzirkaļa pabeigtais un Veselības ministrijai iesniegtais atzinums par Stradiņu slimnīcas A korpusa būvniecības ietvaros pabeigtajiem darbiem uzsver nepieciešamību nekavējoties, steidzamības kārtā, novērst defektus un atsākt būvdarbus, lai izvairītos no turpmākas konstrukciju bojāšanas.

Galveno defektu novēršanai jāveic atsevišķu kolonnu novirzes novērtējums, un tām kolonnām, kurām novirzes konstatētas, jāveic konstrukcijas pastiprināšana. Kolonnu novirzes novērtējums ir veikts, un pastiprināšana jāveic septiņām kolonnām no 328, kas veido 2% no kopējā kolonnu skaita.

Tāpat nepieciešams veikt deformēto pārseguma siju remontu - kopumā 18 no 480 sijām -, kā arī jānomaina dobtie paneļi, kuriem deformācijas laikā atšķelti stūri. Pēc apsekošanas noskaidrots, ka jānomaina kopumā trīs no 557 paneļiem, skaidro SBRE pārstāve Ilga Sokolova.

«Publiski izskanējusī informācija ir pārspīlēta - ekspertu rekomendācijas neparedz un nepieprasa plašu demontāžu vai pārbūvi. Veicamie defektu novēršanas darbi ir paredzami nelielā apjomā — ja projekta pasūtītājs un kontroles institūcijas nekavējoši reaģēs uz eksperta norādīto nepieciešamību novērst defektus un atļaus atsākt būvdarbus objektā, defektu novēršanas darbus iespējams veikt četru nedēļu laikā,» apgalvots medijiem izplatītajā paziņojumā.

SBRE jau decembra beigās atklājusi atsevišķus defektus ēkas konstrukcijās, kas nekavējoties kopā ar pasūtītāju esot apsekoti, izvērtēti un uzsākta tehniskā projekta izstrāde to novēršanai, kas jau februārī tika iesniegta Rīgas pilsētas būvvaldē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu