«airBaltic» reisi «Estonian Air» identiskos maršrutos nav godīga konkurence

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Igaunijas nacionālās lidsabiedrības «Estonian Air» valdes priekšsēdētājs Jans Palmers paziņojis, ka nav godīgi, ka daļēji valstij piederošā Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» atklājusi reisus tajos pašos maršrutos, kādos tos veic «Estonian Air».

«Godīgi sakot, es nesaprotu, kādēļ Eiropas institūcijas to atļauj. Visi zina, ka «airBaltic» saņem atbalstu no Latvijas valsts līdzekļiem. Viņi izmanto šo valsts naudu, lai konkurētu ar mums, bet mums nav ļauts tā rīkoties,» Palmers teica intervijā ziņu aģentūrai BNS.

«airBaltic» piedāvātie vasaras sezonas reisi no Tallinas uz Parīzi, Vīni un Berlīni ir analogi «Estonian Air» piedāvātajiem reisiem šajos maršrutos.

«Saprotams, ka tas mūs ietekmēs. Pašlaik uz aprīli ir rezervēts mazāk reisu nekā pagājušajā gadā,» sacīja Palmers. «Vīne mums ir jauns galamērķis, tādēļ nav ar ko salīdzināt. Bet attiecībā uz Parīzi un Berlīni - rādītāji ir sarukuši,» viņš piebilda.

«Estonian Air» vadītājs norādīja, ka Krievijas un Ukrainas krīze ir būtiski ietekmējusi arī «airBaltic», uzņēmums ir zaudējis vairākus galamērķus. «Viņiem palika pāri lidmašīnas, tādēļ viņi atvēra jaunas līnijas,» Palmers secināja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu